ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

®

- en båtreise du aldri glemmer

Banker

Boliglån

Billån

Båtlån

Forbrukslån

Ungdomslån

Refinans

Kredittkort

Forsikringer

Fond/Aksjer

Gjeldshjelp

Regnskap

Boligstrøm

Bredbånd

Linker


 

Bruk pengene riktig

- SHOP billig!

 
 

Nyttige linker

 


 

 

  

  

 

 

 

BoligStrøm

Ønsker du billigere BoligStrøm?

 

På denne siden finner du et utvalg av strømleverandører som kan tilby deg de beste betingelser.  Klikk Her!

 


 

 

 

Mobilkalkulator

Hva koster mobilen deg?

 

Finn beste leverandør og beste mobilabonnement.

 

Se vår Mobilversikt her!


 

 

Finansportalen

Finansportalen er en tjeneste fra Forbrukerrådet for forbrukere som vil sammenligne tilbud i markedet innen bank, forsikring, investering og pengeoverføringstjenester til utlandet.

Kilde: Finansportalen.no


 

 

Telepriser

Oversikten viser de tre billigste landsdekkende teleproduktene innen hver tjeneste, og er basert på typiske forbruksmønstre for privatpersoner. Ooppdaterers daglig. 

Kilde: Telepriser.no


 

 

Kredittkjøp?

Hva er et kredittkjøp?

Når du kjøper en vare eller en tjeneste, kan denne ordnes på flere måter. Du kan betale kontant, med debetkort, eller du kan inngå en avtale om kredittkjøp. Kredittkjøp vil si en avtale om utsettelse med betaling av kjøpesummen eller en del av den. En fordel med et kredittkjøp er at du kan få utlevert varen eller utført tjenesten før du har betalt for den. 

En annen fordel er at du får en utvidet sikring, ved at du kan rette krav mot kredittyter dersom selger mangler vilje eller evne til å oppfylle sine forpliktelser overfor deg. En ulempe med kredittkjøp er at varen kan bli dyrere enn ved kontantkjøp, dersom du ikke betaler kjøpesummen i sin helhet ved første forfall. Da må du i tillegg til å betale kjøpesummen, kontantprisen, også betale renter og gebyrer. De samlede kostnadene kan da bli ganske store. Det regnes også som kredittkjøp når du betaler med kredittkort, eller når du betaler straks ved hjelp av et lån som selgeren har hjulpet deg til å få. Har du selv skaffet lån for å betale varen, er det ikke et kredittkjøp. Har du kjøpt varen på kreditt har du ekstra beskyttelse gjennom finansavtaleloven. Særlig verdifull er lovens bestemmelse (§ 54b) om at kredittyter har samme ansvar som selger. Dette betyr en viktig ekstra sikkerhet dersom det viser seg at selger er useriøs eller har betalingsproblemer. Du kan da velge å rette kravet ditt (for eksempel krav om tilbakebetaling pga feil ved varen) mot kredittyter, som normalt vil være banken din. Finansavtaleloven gjelder ikke ved kjøp av fast eiendom. Kilde: Forbrukerportalen


 

 

 

Portal for elektronisk innrapportering til myndighetene.

 


 

 

 

 

Oppslag i Foretaksregisteret, Enhetsregisteret og flere andre sentrale registre.


 

 

 

Enklere regler

 

Dette er en nettportal som regjeringen har laget hvor du kan komme med forslag til forenklinger i reglene for næringslivet.


 

 

 

Her finner du alt om lovforslag og fortolkninger.

 


 

 

 

 

Din veiviser til det offentlige Norge.


 

 

 

 

Lover og forskrifter for skatter, avgifter og rapportering til det offentlige.

 


 

 

 

Varslingslisten er et selvhjelpsverktøy for norske virksomheter, slik at de lettere kan gå klar av upresis markedsføring og andre uryddige salgsfremstøt som lett blir misoppfattet.


 

 

 

Lurer du på noe innenfor emnene økonomi, regnskap eller firmadrift? Regnskapsguiden.com er et nettsted hvor grundere kan møtes og dra nytte av hverandres kunnskap og erfaring.

 


 EnummerGuiden.no - Vit hva du spiser!


- startstedet for din drømmeferie

FørstegangsLån.no

AltomLondon.no


 

Om oss * Kontakt * Annonsere

 

ØkonomiGuiden.no er ikke en utlåner eller finansiell tjenesteleverandør. Annonser til finansielle tjenester som vises ØkonomiGuiden.no

er betalt reklame. ØkonomiGuiden.no garanterer ikke at det tilbudet en annonsør viser kan være aktuelt for deg.

Din kvalifisering for aksept av enhver annonsørs tilbud er underlagt vilkårene og betingelsene som gjelder for annonsøren.

ØkonomiGuiden.no © ®