ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

®

- en båtreise du aldri glemmer

Banker

Boliglån

Billån

Båtlån

Forbrukslån

Ungdomslån

Refinans

Kredittkort

Forsikringer

Fond/Aksjer

Gjeldshjelp

Regnskap

Boligstrøm

Bredbånd

Linker


 

Bruk pengene riktig

- SHOP billig!

 
 

Kredittkort

 

Utgiftene kan noen ganger bli litt for store, eller kanskje planlegger du noen

nye innkjøp. Uansett hva behovet er, så er det greit å ha litt ekstra kapital i

bakhånd Her er mulighetene - ta kontakt med våre samarbeidspartnere, slik

at du kan sikre deg trygghet og en god finansiering.

 


 

Søke på kredittkort

Når du skal søke etter kredittkort (et eller flere) så er det viktig at du får frem alle detaljer om hva kortet kan "tilby" deg. Du bør bl.a. se etter kort som blir akseptert i de områdene du besøker / planlegger å besøke, de kort som gir deg de beste rabattene, som har cash back, inkluderer reiseforsikring og lav eller ingen årsavgift. Søk og finne det tilbudet som passer deg best, og som dekker ditt behov.

I en søkeprosess på et kredittkort så er det viktig at du kjenner kravene før du søker, og alltid oppgir en fullstendig og korrekt informasjon i søknaden. Fyll ut all informasjon som kreves. Er det spørsmål du ikke vet hva du skal svare på, bør du ta kontakt med kredittkortselskapet for ikke å risikere avslag. Vær alltid ærlig. Før du søker bør du selv vurdere om du tilfredsstiller de kriteriene kortutsteder forlanger. Aldersgrense over atten-år er et krav. I tillegg må du ha en stabil inntekt. Det er ingen vits i å søke på et kredittkort dersom du vet i utgangspunktet at du ikke oppfyller kravene og aldri kommer til å få søknaden godkjent.

Viktig å huske: Du bør ikke bruke mer penger enn det du vet at du har råd til - og du bør absolutt ikke handle på kreditt dersom du innerst inne vet at du ikke klarer å betale regningen når denne kommer i postkassa. 

Les mer om kredittkort her!


!

For all tallinformasjoner tar vi forbehold for endringer i bankene og kredittkort selskapenes betingelser da disse kan endres i sammenheng med den finansielle hverdagen. Det er derfor viktig at du ser på de enkelte tilbyderes nettsider.

!


 

  

  

 

Kredittkort

Kredittkort

Med et kredittkort kan du betale enkelt og sikkert på millioner av steder over hele verden, og transaksjonene blir normalt fakturert deg en gang i måneden. Med et kredittkort blir det enklere for deg å betale både når du er på restaurantbesøk, bor på hotell, shopper, gjør dine daglige innkjøp eller når du reiser utenlands. Med et kredittkort har du ganske enkelt en fleksibel betalingsløsning.

 

Men, når du skal anskaffe deg et kredittkort er det viktig at du velger et kort som passer best for deg og dine behov. Du bør bl.a. se på faktorer som eksempelvis kortfunksjonene, hvor du kan bruke kortet innenlands / utenlands, årlige gebyr, renter, bonusordninger osv.

Din bank kan i denne sammenheng gi deg gode råd, men før du kontakter banken bør du tilegne deg en god forståelse for begrepet godt inn i - hva er kreditt ?

 

Dette kan enkelt forklares med at kreditt er en avtale mellom en utlåner - eksempelvis en bank, eller et kredittkortselskap, og deg som lånetaker. En kredittavtale gir deg tilgang til penger, men den har også et vilkår om tilbakebetaling og rentebelastning.

 

Med et kredittkort kan du handle opp til en forhåndsbestemt kredittgrense, og når du blir fakturert (normalt hver måned) må du minst inn betale en på forhånd avtalt minst minimumssaldo. Du må være oppmerksom på at långiver beregner renter av ubetalt saldo, men generelt er det slik at dersom du betaler hele fakturaen i slutten av måneden, behøver du ikke å betale renter. 

 

I utgangspunktet er det viktig at du betaler dine kredittkort faktura regelmessig. Du bør betal hele fakturaen eller så mye som du har råd til og minst minimumsbeløpet hver måned. Dersom du av en eller annen grunn mottar fakturaen sent eller du ikke klarer å betale den i tide, er det meget viktig at du kontakter långiver så raskt som mulig for å få til en betalingsavtale.

 

Kredittsjekk

Når du har bestemt deg for å søke om et kredittkort (eller et lån) vil utlåner automatisk foreta en kontroll av din kredittverdighet. En slik kredittsjekk er ganske enkelt en vurdering av ditt finansielle omdømme, og "forteller" den aktuelle långiver hvordan du tidligere har håndtert dine økonomiske forpliktelser.

 

Beskytt deg mot bedrageri

 

Når du har fått og skal bruke kredittkortet er det viktig at du beskytter deg mot bedrageri og falsk bruk av kortet.

Du bør gjøre følgende:

* Signer nye kort straks du mottar slike.

* Oppbevar kontonummer og PIN-kode til kortet på et sikkert sted.

* Lær deg PIN-koden utenat.

* Makkuller alle kopier av kvitteringer, flybilletter, reiseruter og annet som viser ditt kortnumer.

* Oppgi ALDRI passordet eller innloggingskoder til noen.

* Ikke oppgi noen opplysninger som du er ubekvem med å gi fra deg.

* Ikke oppgi kontoinformasjon uten at du betaler ved hjelp av kontoen.

* Dersom du føler at noe er galt så kontakt omgående den som har utstedt kortet.

 


 EnummerGuiden.no - Vit hva du spiser!


- startstedet for din drømmeferie

FørstegangsLån.no

AltomLondon.no


 

Om oss * Kontakt * Annonsere

 

ØkonomiGuiden.no er ikke en utlåner eller finansiell tjenesteleverandør. Annonser til finansielle tjenester som vises ØkonomiGuiden.no

er betalt reklame. ØkonomiGuiden.no garanterer ikke at det tilbudet en annonsør viser kan være aktuelt for deg.

Din kvalifisering for aksept av enhver annonsørs tilbud er underlagt vilkårene og betingelsene som gjelder for annonsøren.

ØkonomiGuiden.no © ®