ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

®

- en båtreise du aldri glemmer

Banker

Boliglån

Billån

Båtlån

Forbrukslån

Ungdomslån

Refinans

Kredittkort

Forsikringer

Fond/Aksjer

Gjeldshjelp

Regnskap

Boligstrøm

Bredbånd

Linker


 

Bruk pengene riktig

- SHOP billig!

 
 

Gjeldshjelp

 

Gjeld er en økonomisk forpliktelse man har til en kreditor. De fleste av oss har en eller annen form for gjeld, det kan være boliglån, billån, lån på hytta osv. Har du ikke gjeld er du en av de heldige. Gjeld kan for mange bli et mareritt dersom gjelden blir for stor og man ikke klarer å oppfylle sine forpliktelser og betale gjeldsavdragene. I slike situasjoner er det viktig å "holde hodet kaldt" og få situasjonen under kontroll raskest mulig slik at ikke problemene blir alt for store.

 

 

Det å takle gjeldsproblemer er ikke gitt alle, men heldigvis finnes det muligheter for hjelp. Det viktigste, og det første du bør gjøre i en slik situasjon er å skaffe deg en oversikt over din totale gjeld. Sjekk hva du har av boliglån, studielån, billån, forbrukslån, kredittkortgjeld, ubetalte regninger evt. annet som eksempelvis barnebidrag og påleggstrekk.

Dersom du selv ikke kan få til en slik oversikt kan du eksempelvis kontakte et kredittopplysningsfirma og be om en utskrift. Når den totale oversikt foreligger så er det viktig at du tar kontakt med dine kredittorer og forklare den situasjonen du har kommet opp i, og (i første omgang) be om en nedbetalingsordning. Mange kan synes kanskje at det er flaut å "utlevere seg" på denne måten, men det er værre å ikke gjøre noe.

I de fleste tilfeller ordner dette seg ganske greit for de fleste er som regel forståelsesfulle for en slik situasjon, og de vil gjerne ha inn sitt utestående krav selv om det kan ta noe lenger tid enn forutsatt.

 

I prosessen er det viktig at du hele tiden vurderer dine muligheter, ditt forbruk (bruk budsjett) og veien videre. Dersom du føler at du bare "stanger hodet i veggen" og ikke kommer frem til en løsning med betalingsuttsettelse eller refinansiering, så bør du vurdere å be våre samarbeidspartnere om hjelp.

 

Viktig å huske: Du bør ikke bruke mer penger enn det du vet at du har råd til i en gjeldssituasjon - og du bør absolutt ikke bruke mer enn det ditt budsjett tilsier.

 

Nyttige linker: Gjeldsordningsbasen   *   Inkassoklagenemnda

 


 

  

  

 

 EnummerGuiden.no - Vit hva du spiser!


- startstedet for din drømmeferie

FørstegangsLån.no

AltomLondon.no


 

Om oss * Kontakt * Annonsere

 

ØkonomiGuiden.no er ikke en utlåner eller finansiell tjenesteleverandør. Annonser til finansielle tjenester som vises ØkonomiGuiden.no

er betalt reklame. ØkonomiGuiden.no garanterer ikke at det tilbudet en annonsør viser kan være aktuelt for deg.

Din kvalifisering for aksept av enhver annonsørs tilbud er underlagt vilkårene og betingelsene som gjelder for annonsøren.

ØkonomiGuiden.no © ®