ØkonomiGuiden.no  - din hjelp til god økonomi!

®

- en båtreise du aldri glemmer

Banker

Boliglån

Billån

Båtlån

Forbrukslån

Ungdomslån

Refinans

Kredittkort

Forsikringer

Fond/Aksjer

Gjeldshjelp

Regnskap

Boligstrøm

Bredbånd

Linker


 

Bruk pengene riktig

- SHOP billig!

 
 

Bolig- og Hyttestrøm

 

 

Skal du bestille Boligstrøm / Hyttestrøm eller ønsker å bytte til en strømleverandør som har

de produkter og priser som er tilpasset dine behov - da er dette portalen for deg.

Her finner du de beste og billigste leverandørene av Bolig og Hyttestrøm, og her kan du

sammenligne leverandørene og deres tilbud med et enkelt tastetrykk!

 

Byttetips   *   Strømsparing   *   Ordforklaringer   *   Elklagenemda


 

 

  

  

 

 

 

Velkommen til Askøy Energi Kraftsalg!

Vi har Askøy som vårt hovedområde, men leverer kraft i hele landet. Våre mål er: Å ha gunstige priser og produkter, være lett tilgjengelig og yte god og personlig service. Vi fakturerer etterskuddsvis.

Florvågvegen 6, 5300 Kleppestø * 56 15 19 33


 

 

 

Vi leverer kraft til kunder i Ballangen- og Narvik kommuner (i tillegg til nordre del av Tysfjord). Vi leverer også bredbåndsløsninger til private og bedrifter i kommunen. Vi driver også installasjonsvirksomhet og butikk med sports- og elartikler.

Bjørkåsveien 69, 8540 Ballangen * Tlf.: 76 92 60 00* Hjemmeside


 

 

Dalane energi har konsesjon i kommunene Eigersund, Sokndal, Lund og Bjerkreim i Rogaland fylke. Disse kommunene utgjør regionen Dalane, som har gitt navn til selskapet. Dalane energi IKS er en interkommunal bedrift med delt ansvar organisert etter Lov om interkommunale selskaper.

Elganeveien 1, 4370 Egersund * Tlf.: 51 46 25 00 * Hjemmeside


 

 

 

 

Dragefossen utfører alle typer arbeid innen distribusjonsnett, kontroller og befaringer på regionalnett, utbygging av fibernett inkludert skjøting, terminering og feilretting samt legging av fjernvarmenett. Vi samarbeider med ulike aktører innenfor miljø, idrett, kultur og undervisning. Dragefossen arbeider kontinuerlig med kombinasjoner av ulike samarbeidspartnere, slik at bredden av aktører skal speile Dragefossens verdier, samt bredden i bygda generelt.

Osvegen 6, 8250 Rognan * Tlf.: 75 68 19 50 * Hjemmeside


 

 

 

 

ENEAS Energy AS tar på seg oppgaven med å skaffe sine

bedriftskunder best mulige vilkår på kraftleveransene.

 

Med 16,000 bedriftskunder og et årlig strømforbruk på nesten 1,8 milliarder kWh i ryggen, har Eneas et av Nordens største samkjøp. Det gir forhandlingsstyrke! Eneas kan dermed opptre som storkunde på vegne av sine kunder – målet er alltid best mulige vilkår på strømavtalen.

Ole Steens gate 10, 3015 Drammen * Tlf.: 32 24 26 80 * Hjemmeside


 

 

 

Kvinnherad Energi er ein konkurransedyktig kraftleverandør som leverer følgande straumprodukt: - Marknadspris, Spotpris med påslag på 5 øre/kWh, i tillegg kjem elsertifikatkostnad, - EnergiForvaltning+, straumproduktet for næringslivet. Vårt service motto er: Ingen kontakt kan erstatta den personlege kontakten! Vår visjon er: Eit kraftsenter for kunden og samfunnet!

Vikjo 7, 5464 Dimmelsvik * Tlf.: 53 47 56 00 * Hjemmeside


 

 

 

Fjordkraft selger strøm til kunder over hele Norge, og tilbyr enkle strømavtaler til gode priser hele året. Fjordkraft er Norges nest største strømleverandør. 800.000 har Fjordkraft i stikkontakten og vi er det strømselskapet som har flest lojale strømkunder i landet.

   Østre Kullerød 3, 3241 Sandefjord * Tlf.: 06100 * Hjemmeside


 

 

 

Hvorfor velge Fosen Kraft som kraftleverandør?

 

- Etterskuddsvis fakturering basert på faktisk forbruk

- Ingen forskuddsbetaling - Konkurransedyktige priser

- God likalkunnskap og service - Strømforsikring ulykke inkludert

Botngård, 7160 Bjugn * Tlf.: 72 52 04 20 * Hjemmeside


 

 

 

Fredrikstad energisalg ivaretar både privat- og bedriftskunder. Vår oppgave som den lokale energileverandøren er å betjene og serve alle våre kunder i Fredrikstad- og Hvalerområdet. Vårt mål er er å tilby deg som kunde konkurransedyktige og trygge kraftpriser.

Stabburveien 18, 1617 Fredrikstad Tlf.: 815 69 300 * Hjemmeside


 

 

Virksomhetsområdene i selskapet er kraftproduksjon, kraftsalg og økonomifunksjon for de øvrige selskapene i konsernet.

Kjørkvollveien 1, 7290 Støren * Tlf.: 72 43 80 00 * Hjemmeside


 

 

 

Hemsedal Energi KF er eit kommunalt føretak – eigd 100% av Hemsedal kommune. Me held til like ved kommunehuset i Hemsedal sentrum. Velkomen inn for ein prat om energi!

3560 Hemsedal * Tlf.: 31 40 88 88* Hjemmeside


 

 

Selskapets forretningsområde er kraftsal (Hjartdalkraft), nettvirksomhet og breiband. Nettverksemda er vår kjernevirksomhet, og består av bygging og drift av distribusjonsnett for transport av straum til våre kundar i Hjartdal kommune.

3692 Sauland * Tlf.: Kraft: 35 49 98 60 / Nett: 35 49 98 50 * Hjemmeside


 

 

 

Kvam Kraftverk AS driv verksemd på fleire områder i dag. Nettdrift, kraftproduksjon, breiband, varmepumper, kraftomsetning og hyttestyring er nokre av områda. Vi ønsker deg velkommen som vår kunde!

Kaldestad 40, 5600 Norheimsund * Tlf.: 56 55 33 00 * Hjemmeside


 

 

 

Kragerø Energi Installasjon AS har dyktige elektromontører med allsidig og meget lang erfaring med kompetanse innen sterkstrømsfaget.

Vi leverer Norges beste bredbåndstilbud på optisk fiber, rett inn i ditt eget hjem! Superraskt internett og europas beste TV-tjeneste og fasttelefoni!

 

Bråteveien 6, 3770 Kragerø * Tlf.: 35 98 48 00 * Hjemmeside


 

 

 

Lofotkraft er et regionalt energikonsern med virksomhet i hele Lofoten. Konsernet eies av de seks Lofotkommunene. Vår oppgave er å trygge hverdagen til våre kunder og investere i fremtidige løsninger som underbygger dette. Samtidig skal vi ivareta og utvikle våre eieres verdier. Vår kjernevirksomhet er transport av strøm gjennom vårt distribusjonsnett.

Valgata 1, 8300 Svolvær * Tlf.: 76 06 76 06 * Hjemmeside


 

 

 

Vi har produsert energi av vannkraft i 100 år. I dag tilbyr vi energi fra andre kilder også. Ambisjonen er å ligge helt i front av denne utviklingen. For det oppstår et dilemma når økt etterspørsel etter energi møter kravet om reduserte utslipp. Mer om våre forretningsområder innen energi, telekommunikasjon og infrastruktur.

Breiflåtveien 18, 4017 Stavanger * Tlf.: 05973 * Hjemmeside


 

 

 

NEAS er en sammenslutning av tidligere Nordmøre Interkommunale Kraftlag, Aure og Stemshaug Kraftlag, Averøya Kraftlag, Freiøya Kraftlag, Kristiansund Elektrisitetsverk, Smøla Kraftlag, Tingvoll kommunale Kraftlag og Tustna Kraftlag. Vi leverer internett med høy hastighet! Velg mellom teknologier som ADSL, fiber, kabel, radio og mobilt bredbånd.

Industriveien 1, 6503 Kristiansund N * Tlf.: 71 56 55 00 / 25 * Hjemmeside


 

 

Nordkraft er et solid energikonsern i positiv vekst, med eierinteresser i flere virksomheter i Nord-Norge. Vår kjernevirksomhet er utvikling, utbygging og produksjon av helt naturlig fornybar energi. Vår fornybare energiproduksjon kommer fra tradisjonelle magasinkraftverk, småskala vannkraftverk (småkraft) og vindkraftverk.

Teknologiveien 2, 8517 Narvik * 02275 * Hjemmeside


 

 

 

 

Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk Holding AS er et av landets største e-verk - både som kraftprodusent, kraftomsetter og netteier. Kjernevirksomheten er energiproduksjon og omsetning, nett, elektroentreprise og telekommunikasjon. NTE er organisert som et konsern med Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk Holding AS som morselskap. NTE eies i sin helhet av Nord-Trøndelag fylkeskommune. Selskapet har hovedkontor i Steinkjer og i tillegg butikker, produksjonsanlegg, enheter for nettdrift og installasjonsavdelinger/enheter over hele Nord-Trøndelag fylke og en enhet i Trondheim.

Sjøfartsgt. 3, 7736 Steinkjer * Tlf.: 07400 * Hjemmeside


 

 

 

Odda Energi AS er eid av Odda kommune og driver med kraftomsetning og drift av strømnettet. Vi har kontorer i Odda og Røldal, har ca.6000 kunder og 29 ansatte. Administrasjonsbygget ligger i Odda sentrum.

Røldalsvegen 74B, 5750 Odda * Tlf.: 53 65 05 00 * Hjemmeside


 

 

Orkdal Energi produserer, distribuerer og omsetter elektrisk kraft og fjernvarme. Vi har en positiv og sterk bedriftskultur. Våre verdier er: trygg, nær, handlekraftig, hjelpsom, samfunnsengasjert. Vi ønsker deg velkommen som vår kunde!

Megardsvegen 1, 7320 Fannrem * Tlf.: 72 46 63 60 * Hjemmeside 

 

Repvåg Kraftlag SA er et nettselskap med konsesjonsområde som dekker Nordkapp og Måsøy, samt deler av Porsanger og Kvalsund kommuner. Kraftlaget holder til i Storgata 5, midt i sentrum av Honningsvåg. Avdelingskontorer i Olderfjord og Havøysund.

Storgata 5, 9750 Honningsvæg * Tlf.: 78 47 68 00 * Hjemmeside


 

 

SKS Kraftsalg tilbyr et bredt utvalg av strømprodukter. Benytt en rimelig kraftleverandør - Reduser strømforbruket ditt Vi gir våre kunder mulighet til å gå til anskaffelse av tiltak som reduserer forbruket av strøm. Disse tiltakene vil våre kunder anskaffe seg med litt bedre betingelser enn ellers i markedet. 

Eliasbakken 7, 8205 Fauske * Tlf.: 75 40 22 00 * Hjemmeside


 

 

 

Energiverket står for distribusjon og omsetning av elektrisk energi i heile kommunen. Vi ønsker deg velkommen som vår kunde!

 

Moavegen 28A, 2690 Skjåk * Tlf.: 61 21 38 00 * Hjemmeside


 

 

Vi har som mål at vi gjennom samarbeid med kundene, konkurransedyktige priser og god service, skal være et naturlig valg for innbyggerne og næringslivet. Sognekraft produserar og kan tilby alle sine kundar 100 % fornybar energi.

6893 Vik i Sogn * Tlf.: 57 69 86 00 * Hjemmeside


 

 

 

STRYN ENERGI - NETT OG KRAFT

Vi har konkurransedyktige kraftprodukt og forsyner over 4000 husstandar med straum - kvar dag

 

Tinggata 3, 6783 Stryn * Tlf.: 57 87 36 00 * Hjemmeside


 

 

Velkommen til Skånevik Ølen Kraftlag. Vi driv med overføring og omsetjing av elektrisk kraft, og utbygging av fibernett til bedrifter og private.  Her finn du opplysningar om det vi kan tilby og du er alltid velkommen til å ta kontakt med oss.  Besøk oss gjerne i våre lokaler på Leknestangen i Skånevik.

Leknestangen, 5593 Skånevik * Tlf.: 53 77 13 00 * Hjemmeside


 

 

Tinn Energi AS eies av Tinn kommune og er en av hjørnesteinsbedriftene i Tinn. Selskapet har områdekonsesjon for strømnett innenfor Tinns grenser, leverer elektrisk kraft til innbyggere og næringsliv i kommunen, forvalter kommunens konsesjonskraft, samt bygger og eier et høyhastighets fibernett for levering av blant annet tv og internett.

Storgata 4, 3660 Rjukan * Tlf.: 35 08 09 00


 

 

 

Troms Kraft er landsdelens ledende energikonsern. Vi er en betydelig kraftprodusent og entreprenør, en av landets største netteiere og sterkt engasjert innen utvikling og salg av ny fornybar energi, fiberoptisk kommunikasjon og energieffektivisering.

Evjenvegen 34, 9024 Tomasjord * Tlf.: 04925


 

 

 

Din lokale netteigar, kraftleverandør og samarbeidspart innan fornybar energi. Voss Energi skal vera ein påliteleg, serviceinnstilt og miljøbevisst leverandør og samarbeidspartner.

Brynali 66, 5700 Voss * Tlf.: 56 52 83 00 * Hjemmeside


 

 

Byttetips

 

Byttetips

 

 

Hvordan bytter du strømleverandør

Det å bytte til en ny strømleverandør er enkelt, men det er likevel noe saker du bør være oppmerksom på.

 

Her er en enkel huskeliste:

*)

Det er gratis å bytte til ny strømleverandør, og du kan bytte så ofte du du selv ønsker.

 

*)

De fleste strømleverandører tilbyr nå enkle nettløsninger for bytte. Dette går raskt og greit, og den nye strømleverandøren tar seg av hele saksgangen med oppsigelse etc. hos din tidligere strømleverandør og nettselskap. Hos enkelte må du fortsatt ta kontakt per telefon for oversending av kontrakt og oppsigelsesskjema. Sjekk ut hva som tilbys og hva som passer for deg.

 

*)

Les av strømmåleren slik at du kan dokumentere nøyaktig målerstand ved bytte av strømleverandør. Husk også å notere ned din måler-ID/målernummer.

 

*)

Ta godt vare på alle dokumenter, e-poster, infomateriel osv.

 

*)

Husk at du bare kan bytte strømleverandør. Du må fortsatt ha samme netteier.

 

**)

Du bør unngå de strømleverandørerne som krever forhåndsbetaling. Dette er for å sikre deg å unngå tap av penger dersom din nye strømleverandør eksempelvis skulle komme i en konkurssituasjon o.l.


 

 

 

Stromsparing

 

Strømsparing

 

Spar strøm, med noen enkle tips!

 

Bytt strømleverandør

Sjekk priser og vilkår hos flere leverandører før du gjør ditt valg.

 

Sparetiltak

Sjekk eksempelvis Enova om anbefalte sparetiltak.

 

PC, TV og andre elektronoske produkter

Slå PC'n og TV'n og andre produkter helt av når disse ikke er i bruk. Husk at pause og nattinnstillinger trekker mye strøm. Bruk AV-knappene flittig.

 

Tidsstyring av varme

Tidsstyring av varme gjør at du kan spare mange penger. Spar på varmen når du ikke trenger'n. Ved å senke temperaturen et par grader kan du spare noen tusen kroner i året.

 

Energieffektivitet

Velg alltid hvitevarer og andre elektriske artikler som er A-merket. Elektriske apparater merkes med bokstaver fra A til G, hvor de som er A-merket er de mest energieffektive.

 

Skift ut vinduer

Bytt ut boligens gamle vinduer med nye eller bruk isoleringslister. Ekspertene beskriver at gamle og dårlige vinduer står for ca. 30 40% av boligens varmetap. Med slike tiltak kan du spare en del tusen per år.

 

Etterisolering

Vurdere etterisolering. Sjekk spesielt om loftet er godt nok isolert. Se anbefalinger hos en byggevareleverandør.

 

Varmepumpe

Vurder om varmepumpe kan være et alternativ for deg. 


 

 

 

Ord

 

Ordforklaringer

 

Avgifter

Samlet pris man betaler for elektrisitet kan grovt sett deles i tre relativt like deler med: Kraftpris - Nettleie - Offentlige avgifter.

 

CO2-kvoter

For noen år tilbake ble det innført kvoter på CO2 utslipp ( karbondioksid). Dette betyr at kraftverk som slipper ut CO2 til atmosfæren (eksempelvis kullkraftverk) må kjøpe såkalte CO2-kvoter som skal dekke for eget utslipp. CO2-kvoter handles i et eget marked, og i et prisvarierende marked. Dette betyr at når prisene for CO2-kvoter er høye, vil dette bidra til en prisøkning på produsert kraft. Forholdet vil naturlig nok påvirke strømprisene i det norske markedet.

 

Fastbeløp

Et fastbeløp kan enklest sammenlignes med abonnementsavgiften for andre typer tjenester - eks.: telefon. Enkelte kraftselskap krever inn et fast beløp pr år i tillegg til kraftprisen pr kilowattime (kWh). Fastbeløpet er uavhengig av forbruk, og dekker de utgiftene som er like for alle kunder selv om forbruket er lavt eller høyt.

 

Fastpris

En fastpris betyr at man betaler samme pris per kWh hele avtaleperioden.

 

Kraftbørs

NordPool er en børs der kraftprodusentene selger strøm til strømselskapene. Her opereres det med priser per time, per dag, per uke, per måned og påfølgende år. Kraftbørsen fungerer på den måten at den som tilbyr lavest pris får selge først. Deretter selger leverandørene strømmen videre til forbruker. Prisen i strømmarkedet på NordPool bestemmes av tilbud og etterspørsel. Mye strøm til salgs i markedet gir lavere priser. Stor etterspørsel betyr som regel at prisene på kraftbørsen øker. Prisene ut til forbrukerne vil naturlig nok svinge i takt med variasjonene på kraftbørsen.

 

Kundenummer

Et kundenummer er det unike nummer den enkelte kunde er tildelt for identifisering av: navn, adresser etc.

 

MålepunktID

Dette er et unikt nummer tilknyttet den måleren som er montert i den enkelte bolig.

 

Nettleie

Nettleie kan enklest forklares med at dette er en avgift man som forbruker må betale for drift og vedlikehold av strømledningene fram til bolig. Nettleien er myndighets kontrolleret og varierer fra selskap til selskap. Man kan IKKE bytte nettleverandør.

 

Spotpris

Spotpris er den avtalen som ligger nærmest dag-til-dag prisen i markedet. Spotpris omtales også som både markedspris, innkjøpspris og systempris.

Den kraftprisen man som kunde betaler er: spotprisen på kraftbørsen pluss det prispåslaget den enkelte leverandør velger.


 

 

Kraftkartet

 

Elklagenemda

 

Elklagenemnda behandler klager på nettselskap og kraftleverandører fra private forbrukerkunder. NVE har satt som vilkår for tildeling av omsetningskonsesjon at energiselskap som har forbrukerkunder som omfattes av forbrukerkjøpsloven må være tilknyttet en nemnd.

 


 

 EnummerGuiden.no - Vit hva du spiser!


- startstedet for din drømmeferie

FørstegangsLån.no

AltomLondon.no


 

Om oss * Kontakt * Annonsere

 

ØkonomiGuiden.no er ikke en utlåner eller finansiell tjenesteleverandør. Annonser til finansielle tjenester som vises ØkonomiGuiden.no

er betalt reklame. ØkonomiGuiden.no garanterer ikke at det tilbudet en annonsør viser kan være aktuelt for deg.

Din kvalifisering for aksept av enhver annonsørs tilbud er underlagt vilkårene og betingelsene som gjelder for annonsøren.

ØkonomiGuiden.no © ®